2022 Faaliyet Raporumuz

Tarih: 16 Ağu 2023
Yazar: Akbank Gençlik Akademisi

Gençler; “Aklın yolu çok!” desin, tüm hayallerini gerçekleştirsin” istedik ve Akbank Gençlik Akademisi’ni kurduk. Gençlerle birlikte ortak hareket ettiğimiz, birlikte deneyimleyip birlikte geliştiğimiz ve öğrendiğimiz bir akademi yarattık.

2021 yılında hayata geçirdiğimiz Akbank Gençlik Akademisi ile bugüne kadar farklı alanlara odaklanan ve farklı hayallere sahip 208 üniversitenin tamamında 115 binden fazla gencin gelişim ve öğrenme sürecinin bir parçası olduk.

Eğitimlerimiz ve programlarımız “Yetkinliklere Giriş 101 Eğitimleri”, “Yetkinlik Gelişim Eğitimleri” ve “Tamamlayıcı Programlar” olmak üzere üç ana gruptan oluşuyor. Farklı odak alanlarında zengin bir gelişim ve öğrenme deneyimi sunmayı hedeflediğimiz bu yapılanma ile her bir eğitim grubumuz kendi içerisinde çeşitleniyor.

İş dünyasındaki nasılları birlikte keşfettiğimiz, teorinin iş dünyasındaki pratiğini Akbanklılardan ve uzmanlardan dinlediğimiz ilk katmanımız olan “Yetkinliklere Giriş 101” eğitimleri ile; teknoloji, analitik, tasarım, finans, inovasyon ve girişimcilik gibi alanlarda pek çok farklı etkinliği hayata geçirdik. 

Güçlü iş ortaklıkları ile iş dünyasının ve gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu teknoloji, analitik, pazarlama,finans gibi konular odağında ilerleyen uzun soluklu yetkinlik gelişim eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Microsoft ile Veri Analizi, Ağ Yöneticileri Derneği ile uluslararası sertifikalı Siber Güvenlik eğitimi, Patika.dev iş birliğiyle Java, React, Cobol gibi bootcamp’ler, Yet-Gen ile veri bilimi, Userspots ile UX, tasarladığımız programlardan bazıları. Sabancı Üniversitesi Center of Excellence in Finance (CEF) iş birliğiyle hazırlanan CEF Finans Programı ile gençlere finans eğitimi verdik.

Teknolojide rol model kadınlar yetiştirme hedefiyle yola çıkmış UP School ile kadın öğrencilere Android/iOS uygulama geliştirme yetkinlikleri kazandırdık ve başarılı olan mezunlarımıza Akbank’ta kariyer fırsatları sunduk. 

Akbank Fellowship Programı’nın ilk fellowları 2022 yılında mezun oldu. Ayrıca, gençlerin “Sürdürülebilirlik ve Sosyal Etki”, ”İnovasyon ve Girşimcilik”, “Dijital ve Teknoloji” alanlarında fikir ve projelerini hayata geçirmeleri için alan yarattığımız “Akbank Kampüste” yarışmamızda gençlerin 3 başarılı projesini ödüllendirdik. Bitmedi! 2022 yılında 13. dönemini kutladığımız Akbank Düşünce Kulübü’yle onlarca üniversitelinin geliştirdiği projeleri dinledik. Birinci projenin sahibini Harvard Yaz Okulu’na gönderdik!

Gelişim ve deneyim odaklı bu güzel hikayelerimizi detaylı bir şekilde incelemek istersen, faaliyet raporumuzu indirebilirsin.

Sevgilerimizle

2022 Faaliyet Raporu'nu İndir

Yorum Yazın

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.